TEST DE HOLLAND






El Test de Holland és un qüestionari d'orientació que avalua la teva personalitat, interessos i capacitats a partir de les teves respostes en 100 preguntes. 

El test que he contestat m'ha ajudat a reflexionar sobre la meva elecció acadèmica i professional.

En els resultats s'hi ha valorat 4 factors: aptituds, interessos, personalitat i valors ocupacionals. 
A continuació, els meus resultats en gràfiques: 



Tot seguit, em mostren la definició de cada entorn professional en el que he tingut un percentatge significatiu  i també exemples d'estudis i  ocupacions relacionades:

79.93%
Serveis socials
Aquest entorn engloba professions que s'orienten a l'atenció a l'educació i integració social:
Activitats: tenir cura, acompanyar i integrar persones amb situació econòmica i social desfavorida, amb mobilitat reduïda o amb discapacitat intel·lectual, persones malaltes que necessiten una atenció específica en l'àmbit hospitalari, gent gran, atenció domiciliària, centres d'atenció específica, etc.
Es requereix: sensibilitat davant els problemes socials, capacitat comunicativa en la relació interpersonal, facilitat per treballar en equip, un alt grau de responsabilitat i resistència física i psicològica.


79.44%
Humanístic i social
Es tracta d'un entorn que engloba professions molt diverses que es relacionen tant amb les humanitats, l'anàlisi social i la cultura com amb el dret, la literatura o les llengües, la història, l'ensenyament, la geografia i el periodisme.
Activitats: investigació, redacció de publicacions i articles, recerca social, docència, treball en editorials, comunicació, etc.
Es requereix: sensibilitat crítica per als fets humans i socials, capacitat de concentració i de reflexió teòrica, aptituds verbals i expressives, i capacitat didàctica i de relació interpersonal.

A continuació, em mostren les diferents formacions profesionals que hi ha per aquests dos àmbits:

Serveis socials

FORMACIÓ PROFESSIONAL:
CFGM
  • Atenció a persones en situació de dependència.
CFGS
  • Animació sociocultural i turística. Educació infantil. Integració social. Mediació comunicativa. 
UNIVERSITAT:
GRAUS
  • Treball social. Educació social.

Humanístic i social

FORMACIÓ PROFESSIONAL:
PFI
  • Auxiliar d'arts gràfiques i serigrafia.
CFGM
  • Impressió en arts gràfiques.
CFGS
  • Producció d’audiovisuals i espectacles. Realització de projectes audiovisuals. Serveis al consumidor. Animació sociocultural i turística. Arquitectura efímera. Agències de viatges i gestió d’esdeveniments. Caracterització i maquillatge professional. Integració social. Il·lustració.
UNIVERSITAT:
GRAUS
  • Publicitat i relacions públiques. Comunicació audiovisual. Humanitats. Periodisme. Traducció i interpretació. Escenografia. Conservació i restauració de béns culturals.
MÀSTERS
  • Gestió cultural. Realització de ficció en cinema i televisió. Producció, guió i realització. Psicopedagogia.

Finalment, les ocupacions relacionades:

Serveis socials

Agent cívic, agent de desenvolupament local, agent de salut comunitària, animador/a per a gent gran, animador/a sociocultural, auxiliar d'ajuda a domicili, auxiliar de gerontologia, director/a de granja educativa, educador/a per a persones amb discapacitat sensorial, educador/a per a la mobilitat, educador/a infantil, educador/a social, gerent d'empreses d'inserció, integrador/a social, mediador/a de persones sordcegues, mediador/a sociosanitari/ària, monitor/a de lleure, monitor/a de carrer, treballador/a familiar, treballador/a social.

Humanístic i social

Advocat/ada, agent editorial, attrezzista, auxiliar de relacions públiques, conservador/a i restaurador/a d’obres d’art, corrector/a d’estil, dinamitzador/a del patrimoni, dissenyador/a de materials didàctics culturals, escriptor/a, guia turístic/a, indexador/a, infonomista, intèrpret de llengua de signes, jutge/essa, mestre/a d’educació especial, muntador/a d’exposicions, orientador/a, periodista de mitjans digitals, pèrit/a d’art, tècnic/a d’atenció al client, tècnic/a en producció d’exposicions, traductor/a.

QUÈ EN PENSO DELS MEUS RESLUTATS? Bé, crec que és exactament el que m'agrada i estic super d'acord amb els meus resultats. Penso quye abans de serveis socials, triaria alguna cosa relacionada amb l¡àmbit humanístic i socials. Si que és veritat que algunes professions de serveis socials se'm donarien bé ja que m'agrada molt ajudar a la gent, però estaria més còmode en un àmbit periodistic.
Penso que el test "ho ha clavat" bastant.



GRÀCIES, ADÉU!
EVA ROBERT RUIZ:)


Comentarios

Entradas populares de este blog

EL SISTEMA EDUCATIU A CATALUNYA

XERRADA BATXILLERAT I CICLES