XERRADA TV-OLOT

 Els alumnes que ens decantes cap al món del Periodisme hem anat a fer la xerrada a Olot Televisió.

Albert Brosa, el director de TV-Olot, és qui ens ha fet la xerrada. Ha començat explicant-nos l'historia de TV-Olot i què és TV-Olot.

Olot Televisió va néixer al 98 i està situat a l'antiga fàbrica Simon.
És una televisió de proximitat amb 12 treballadors. També és una televisió 99% privada.
TV-Olot és dins LA XARXA, que consta de 40 televisions connectades amb fibra i 150 ràdios.
Fan magazins diaris i diferents programes els caps de setmana.

El director ens ha fet una guia per tota la redacció. Hi ha la zona d'informatius, on els presentadors, amb els seus ordinadors, redacten el que diran. També veiem els qui portem el tema d'audiovisuals: càmeres, efectes,etc. Hi trobem el departament comercial on es tracta tot el tema de la publicitat.Hi ha petites saletes on es graben diferents coses. Més endavant hi ha la sala Arxiu: aquí hi guarden tots els programes desde que va començar Olot Televisió. (cintes digitals i ordinadors). Davant ens trobem amb la sala Realització (i continuïtat): aquí s'hi troben les imatges des de plató, la publicitat que posaran, els programes que d'emeten, etc. (realitzador i tècnic de so).
Finalment, hem visitat el plató. Aquí ens trobem amb 3 sets, els quals 2 són fixes: el set de les notícies i el set de cuina. El set del mig, no és fixe sinó que va canviant en cada programa que fan. El plató és ple de focus i càmeres. Les càmeres estan controlades amb joystick des de la sal de Realització.

Quan hem acabat la visita, l'Albert ens ha explicat la seva experiència en el món del periodisme. Ell no va estudiar res sobre el tema fins que va trobar una feina fixe i va voler estudiar un curs a distància per tenir algun  títol. Però ell s'ho va "currar" i va anar fent pràctiques a llocs com Ràdio la Vall des de que tenia 14 anys o menys. Amb la pràctica ha anat sabent com fer-ho i va poder fer càstings i guanya-los per lo que ell sabia.

Amb el que m'he quedat d'aquesta xerrada ha estat una frase dita per l'Albert: " No és saber-ho, sinó que saber fer-ho".
Resultat d'imatges de tv olot

Comentarios

Entradas populares de este blog

EL SISTEMA EDUCATIU A CATALUNYA

TEST DE HOLLAND

XERRADA BATXILLERAT I CICLES